vrijdag 20 november 2009

FTSE 100: Is het tijd om uit te stappen ... of om te beleggen?

Is het, nu de FTSE 100 het hoogste punt in meer dan een jaar heeft bereikt, weer veilig om de investeren in de aandelenmarkt of het is weer valse hoop? Economen maken de afweging...

Is het tijd om mijn aandelen om te zetten in contant geld en ga ik even weg van de beurs, of moet ik nu lef tonen en blijven zitten in de achtbaan van de aandelenmarkt in de hoop op nog grotere beloningen?

Dat is de hamvraag waar die kleine beleggers zich afvragen nadat de FTSE 100-index deze week was gestegen tot het hoogste niveau in meer dan een jaar.

Het is wel een angstig ritje. In maart stortte de Footsie tot 3513, deze week zeilde terug boven de 5250. Dat is een stijging van 49,5% in slechts zeven maanden.

Mischien gaat de achtbaan nog even omhoog, of mischien gaat het morgen weer bergafwaarts.... Niemand die het met zekerheid kan zeggen. Een wijs besluit is volgens velen om nu de winst te pakken en niet te hopen op meer. Aangezien vele beleggers al een groot verlies hebben te verwerken is de tijd om nu even rustig aan te doen aangebroken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten